Euroopa Komisjoni FRAUDOC projektikoosolek Tallinnas

15.-17. veebruaril võttis Eesti ENIC/NARIC keskus vastu FRAUDOC projekti partnerid. Euroopa Komisjoni Erasmus+ programmist rahastatud projekt FRAUDOC on pühendatud võltsingute ja pettuste problemaatikale välisriikide kvalifikatsioonide tunnustamise valdkonnas.

FRAUDOC konsortsiumi kuuluvad Eesti, Itaalia, Portugali, Rootsi, Taani ning Belgia Flandria piirkonna NARIC keskused. Kolmepäevase ürituse raames toimusid projekti konsortsiumi teine koosolek ning  õppevisiit Eesti ENIC/NARIC keskusesse. Keskuse juhataja Gunnar Vaht ja välisriigi kvalifikatsioonide hindaja Marina Klementjeva tutvustasid keskuse tööd ning viisid läbi koolituse Venemaa ja endise NSV Liidu riikide haridusdokumentide võltsingutest ja diplomiveskitest.

Projekti konsortsiumi koosoleku tulemusena valmisid diplomiveskite ja haridusdokumentide võltsingute tuvastamise käsiraamatute kavandid. Käsiraamatud ilmuvad käesoleva aasta lõpus. ENIC ja NARIC koostöövõrkude aastakonverentsil Kopenhaagenis viivad projektis osalejad läbi kaks diplomiveskite ja võltsingute teemalist koolitust. Kopenhaagenis toimub ka järgmine projekti koosolek ja õppevisiit Taani ENIC/NARIC keskusesse.

Print